Kosovska Mitrovica: Komandant KFOR-a posetio Osnovnu školu „Branko Radičević“ (FOTO)

Komandant KFOR-a, general-major Anđelo Mikele Ristuća, posetio je danas Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici i sastao se sa načelnikom Školske uprave, ...
Image

„Ovom prilikom general-major Ristuća je, obraćajući se prisutnima, pre svega učenicima ove škole, istakao da je duboko uveren da je obrazovanje mladih generacija ključ za stvaranje demokratskog društva koje živi u miru i slozi. Takođe je podvukao da nove generacije mogu imati koristi od međusobnih razlika, razvijajući osećaj poštovanja i tolerancije koji dolazi samo kroz učenje“ – navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici. 

Ristuća ih je, dodaje se, takođe „zamolio da pozdrave svoje roditelje“ i da ih „podsete da KFOR ostaje posvećen pomaganju u stvaranju bolje budućnosti oblikujući sadašnjost“.

Ristućina poseta se odvila u jeku tenzija na severu Kosova usled izlaska Srba iz kosovskih institucija i iščekivanja 21. novembra kada se očekuje da će se početi sa sprovođenjem odluke kosovske vlade o novčanom kažnjavanju vozača vozila sa srpskim registarskim tablicama gradova na Kosovu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.