19:32, 05.11.2019Izvor: Beta

Palmer: SAD dosledno podržavaju dijalog i sa Kosovom i unutar SrbijeSpecijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer, osim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem u Beogradu se sastao i sa zvaničnicima širokog spektra političkih partija u Srbiji.
 

palmer-sad-dosledno-podrzavaju-dijalog-i-sa-kosovom-i-unutar-srbije

V. Ćup, GračanicaOnlajn

"SAD dosledno izražavaju podršku povratku na dijalog kako o postizanju kompromisa sa Kosovom tako i demokratskom dijalogu unutar Srbije, rečeno je agenciji Beta u ambasadi SAD, na pitanje o sastanku specijalnog predstavnika sa liderima opozicionih partija.

Ambasada SAD prethodno je i na Tviteru objavila da je Palmer tokom sastanka sa liderima političkih partija u Srbiji, naglasio važnost učešća u demokratskim debatama.

Posle susreta sa Dačičem navedeno je da Palmer veruje da će kompromis osloboditi ekonomski potencijal regiona i obezbediti mogućnosti za mlade.

"Nije viša matematika, nerešavanje pitanja sa susedima stvara okruženje u kojem niko ne želi da živi", rekao je američki diplomata.


Tagovi: Dijalog

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije