16:17, 11.11.2019Izvor: RTV Kim

Peticija i javna debata protiv zagađenja reke GračankeOmladinski savet Gračanice organizovaće u sredu i četvrtak prikupljanje potpisa građana za očuvanje reke Gračanke. Ovu inicijativu pokreću, kako bi nadležnima ukazali na veliki problem zagađenosti reke.

peticija-i-javna-debata-protiv-zagadenja-reke-gracanke

Foto: RTV Kim

Istovremeno najavljuju i održavanje javne debate na kojoj će prisustvovati meštani, međunarodni, kao i predstavnici opština Gračanica i Priština.

“Želeli smo da na visokom nivou organizujemo debatu sa predstavnicima opštine Gračanica, opštine Priština, predstavnicima stranih ambasada i međunarodnih organizacija i da se potrudimo da nađemo pravo rešenje za zagađenje reke Gračanke koje utiče na celokupno stanovništvo, ne samo na meštane opština Gračanica već na sve one koji prolaze kroz Laplje Selo i Preoce”, kazao je za RTV Kim Petar Đorđević, predstavnik Omladinskog saveta.

Kako je najavio debata će biti održana u utorak 19. novembra u 10 sati u sali Doma kulture u Lapljem Selu. Pre toga će biti organizovana peticija.

“Zahtevaćemo konkretna rešenja za ovaj problem, a pre toga smo želeli da sakupimo dovoljno potpisa od naših meštana i zbog toga u sredu i četvrtak izlazimo u Laplje Selo, Gračanicu, Donju Guštericu i Ugljare, gde ćemo prikupljati potpise za rešavanje ovog problema.”

Đorđević se nada da će meštani u velikom broju da izađu i potpišu peticiju protiv zagađenja ove reke.

“Do sada su meštani možda bili pod nekom vrstom straha, nisu bili sigurni da li bi mogli da se pobune protiv toga, ali ovo je problem svih nas i ja ohrabrujem sve meštane i odgovorno tvrdim da i lokalna samouprava želi da se reši ovaj problem”, kaže Petar.

Volonteri Omladinskog saveta će postaviti štandove u Gračanici, Lapljem Selu, Ugljaru i Donjoj Gušterici, 13. i 14. novembra od 10.00 do 14.00 časova.


Tagovi: GračanicaPeticija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije