13:24, 06.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Kada imamo dece, imamo i budućnostKada imamo dece, imamo i budućnost, poručio je u Kosovskoj Mitrovici direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je danas uručio ključeve 36 novoizgrađenih stanova za mlade bračne parove, porodice interno raseljenih lica, kao i stambeno ugrožene stanovnike sa teritorije ove opštine.

petkovic-kada-imamo-dece-imamo-i-buducnost

Radio Kontakt Plus

Petković je precizirao da su uručeni ključevi 36 stanova od ukupno 96, koliko je Kancealrija za KiM sagradila u 2020. godini – osam zgrada u Kosovskoj Mitrovici, pet u Leposaviću, dve u Zvečanu i tri zgrade u Zubinom Potoku.

“Istim tempom nastavljamo i u 2021. godini. Posebno sam ponosan i srećan što smo u 2020. godini, koja je bila opterećena korona virusom, zbog koje je čitav svet stao, uspeli da završimo ove zgrade i da uselimo mlade bračne parove, uglavnom sa više dece. A kada imamo dece, imamo i budućnost, to je ono što je najbitnije”, poručio je Petković.

On je najavio da se 10. januara kreće sa parternim uređenjem zgrada. 

Prema njegovim rečima, za izgradnju ovih osam zgrada uloženo je preko 330 miliona dinara.

“Upravo gradeći svaku kuću, svaku zgradu, podižući svaki krov, mi gradimo one najbitnije i najčvršće temelje, a to su temlji opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM”, podvukao je Petković. 

Vlada Republike Srbije, dodao je, nastavlja da bude sa srpskim narodom na KiM, da radi, gradi, stvara i bori se za bolju budućnost.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić ocenio je da na ovaj način pokazujemo da smo odlučni u nameri da živimo ovde, da stvaramo bolji i kvalitetniji život građanima, a pre svega da trajemo i čuvamo svoja ognjišta. 

“U ovoj godini biće sedam, ako ne i osam stambenih jedinica, tako da ima nade za sve i na nama je da budemo odlučni, da nas ima u većem broju, da stvaramo porodice”, podvukao je Spirić.

Između ostalih, ključeve novog stana danas je dobila i Elmira Ćamilović, što za ovu petočlanu porodicu mnogo znači.

“Dobili smo stan površine 62m2, kvalitetan, osvetljen… Za moju decu ovo će značiti mnogo, jer smo do sada živeli u malom stanu, površine 45m2, punom vlage, tako da smo danas srećni, zbog praznika, zbog ključeva…” kazala je Ćamilović. 

Nema lepšeg niti radosnijeg trenutka, nego kada čovek može sa svojom porodicom da dočeka najradosniji praznik, Božić, i od danas će 36 porodica svoje praznike da dočekuje u svojim domovima, naglasio je ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Direktor Kancelarije za KiM će danas u 16 sati, u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Petković prisustvovati paljenju badnjaka. 

Na Božić, 7. januara, Petković će u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić. 

Potom će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. 

Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, direktor Petković će uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije.Tagovi: Kancelarija za KiMMitrovicaPetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije