15:11, 12.03.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Narod na KiM ne treba da strahuje, osnovnih životnih namirnica biće dovoljnoDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, razgovarao je u Zubinom Potoku sa predstavnicima Srpske liste o bezbednosnoj situaciji, sukobu u Ukrajini i izborima koji su zakazani za 3. april.

petkovic-narod-na-kim-ne-treba-da-strahuje-osnovnih-zivotnih-namirnica-bice-dovoljno

Foto: Kancelarija za KiM

Petković je poručio Srbima na Kosovu i Metohiji da ne treba da strahuju, jer prema njegovima rečima, neće biti nestašice osnovnih životnih namirnica u narednom periodu.

"Razgovarali smo o svim važnim pitanjima vezanim za opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima. Mir i stabilnost su nam neophodni u ovim teškim vremenima. Puni su nam magacini, odgovorno i domaćinski smo se odnosili po tom pitanju, tako da naš narod ne mora ništa da brine... Država Srbija će se postarati, kao što je to činila i u prethodnom periodu, da sve obezbedi našim ljudima", rekao je Petković.

Obećao je da će država Srbija kroz različite projekte nastaviti da pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Činimo sve što možemo da pomognemo našem narodu kada je reč o poljoprivrednoj mehanizaciji i setvenom materijalu, što smo činili i u prethodnom periodu", dodao je Petković.

Petković je danas obišao i sedmočlanu porodicu Mihajlović u selu Gornja Dobroševina (opština Zubin Potok).

Pomenutoj porodici je, kako se navodi u saopštenju, izgrađena kuća uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohuju.
Tagovi: Srpska listaPetar Petković

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije