12:46, 27.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Petković: Stvoriti uslove za normalan i bezbedan život Srba južno od IbraUpad maskiranih provalnika na imanje porodice Vuksanović u Plemetini, peti je napad na Srbe i njihovu imovinu u opštini Obilić u protekla tri meseca, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

petkovic-stvoriti-uslove-za-normalan-i-bezbedan-zivot-srba-juzno-od-ibra

N1

Petković je dodao, da se moraju stvoriti uslovi za normalan i bezbedan život Srba južno od reke Ibar.

“Podsećam da Srbi na Kosovu i Metohiji godinama traže formiranje opštine Prilužje-Plemetina, kako bi naši sunarodnici u selima na potezu od Kosovske Mitrovice do Prištine bili u stanju da se na institucionalni način zaštite od lopova i nasilnika, i smatram da je vreme da se to pitanje uradi”, kazao je Petković, navodi se u saopštenju.

Poručio je da su “napadi na imovinu, crkve i pokušaji kidnapovanja srpske dece deo organizovane kampanje zastrašivanja, sa ciljem da se Srbi sredstvima tihog etničkog čišćenja oteraju sa svojih ognjišta”.

Petković je kazao i da očekuje od međunarodne zajednice da oštro reaguje kako bi primorala kosovske institucije da svim građanima garantuje jednako pravo na bezbedan život.


Tagovi: SrbiKancelarija za KiMObilićIncidentPetar Petković

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije