11:13, 01.07.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Petrović: Pod ovim uslovima ne možemo da poslujemoNa severu Kosova danas ne rade privatne trgovinske radnje, ugostiteljski objekti, kiosci, apoteke… Prema najavama, neće raditi ni sutra. Predsednik Udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović kaže da pod ovakvim uslovima ne mogu da  posluju i upozorava da ako situacija ostane ovakava kakva jeste, ovo će se produžiti i dalje.

petrovic-pod-ovim-uslovima-ne-mozemo-da-poslujemo

Radio Kontakt Plus

Napominje da su upozorili Beograd, Prištinu i međunarodnu zajednicu da će do ovoga doći i ističe da sada sve zavisi od njihovih daljih koraka.  

“Iz Beograda su najavili pomoć, međunarodna zajednica se ne oglašava, Priština ne planira da ukine takse, tako da ni mi ne možemo da kažemo do kada će ovo trajati, sve će zavisiti od situacije na terenu” – kaže Petrović. 

Do kada će ovakvo stanje trajati, zavisi od toga kako se bude odvijala situacija na terenu, dodaje on.

“Sve radnje su zatvorene, nismo bili u mogućnosti da poslujemo normalno, sedam meseci je otkako su takse uvedene, imali smo razne pritiske..nekako smo se dovijali i snalazili, ali poslednjih dana su postojali ogromni pritisci od strane prištinskih institucija i više nismo mogli da radimo, zbog čega smo se odlučili na ovaj korak” – kaže Petrović. 

U svemu ovome, najviše trpe građani, kojima Petrović poručuje da im se pridruže u pronalaženju rešenja trenutne situacije.

“Nismo bili u mogućnosti da radimo, trudili smo se, izdržali smo ovih sedam meseci, ali više ne možemo. Moraju da nam se priključe, da svi zajedno nađemo rešenje i nastavimo normalan život ovde na severu” – rekao je Petrović. 

Trgovci su odluku o ovakvom  vidu protesta  doneli prošle, zbog nametnutih  taksi na  proizvode iz centralne Srbije, koje su kosovske vlasti uvele novembra prošle godine, i zbog, u poslednjih mesec dana pooštrene kontrole uvoza te robe. 

O tome čitajte OVDE 


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije