18:31, 28.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

PIK preporučuje suspenziju sedam policajaca u ĐakoviciPolicijski inspektorat Kosova (PIK), danas je preporučio suspenziju vršioca dužnosti komandira stanice u Đakovici i još šest službenika Kosovske policije, osumnjičenih za “zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja” i “izazivanje opšte opasnosti”.

pik-preporucuje-suspenziju-sedam-policajaca-u-dakovici

kallxo.com

PIK je započeo istragu zbog sumnje da je jedan policijski službenik počinio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti" u vezi sa incidentom koji se dogodio 13. septembra 2020. godine.

“PIK u ovom slučaju istražuje okolnosti upotrebe vatrenog oružja od strane policijskog službenika, jer se sumnja da su u slučaju pucanja na motociklista u pokretu, odn. osumnjičenog,  prekoračena ovlašćenja za upotrebu službenog oružja”, navodi se u saopštenju PIK-a.

Tokom istrage ovog slučaja, otkriveni su dokazi da je nekoliko policajaca zloupotrebilo položaj ili službeno ovlašćenje (prikrivanje dokaza i informacija u vezi sa slučajem izazivanja opšte opasnosti).

“U interesu istražnog postupka, PIK je danas preporučio kosovskoj policiji suspendovanje sedam kosovskih policajaca kao osumnjičenih u ovom slučaju: major - vršilac dužnosti komandanta policijske stanice Đakovica, policijski poručnik, četiri policajca i jedan član civilnog osoblja KP”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da će istražitelji, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeti druge istražne radnje u cilju potpunog razjašnjenja okolnosti ovog slučaja.


Tagovi: PIKĐakovicaKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije