18:25, 14.02.2020Izvor: RTV Puls

Plemeniti Predrag Savić iz Koretišta 101 put dao krvZdravstveni centar Gnjilane, u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, organizovao je i ove godine akciju dobrovoljnog davanja krvi.

plemeniti-predrag-savic-iz-koretista-101-put-dao-krv

Foto: RTV Puls

Među plemenitim Srbima iz Kosovskog Pomoravlja, krv je jutros dao i Predrag Savić iz Koretišta, kojem je ovo 101 put da učestvuje u toj akciji.

„I moj otac je bio dobrovoljni davalac krvi, a sada i sin, porodična tradicija se nastavlja", ponosan je šezdesetogodišnji Savić.

Marku Stojanoviću, iz Crvenog krsta, ovo je bio prvi put da daje krv.

"Prvi put dajem krv. To je human gest koji traje svega pet minuta. Jednim našim davanjem, možemo pomoći onima kojima je krv preko potrebna i bilo bi dobro da je što više donatora i da se češće organizuju ovakve akcije", kaže Stojanović.

Pre nego što donatori daju krv, i ovaj put je bio obavezan medicinski pregled, tako da su građani mogli i da provere svoje zdravstveno stanje.

„Cilj akcije je da se prikupi što više jedinica krvi za potrebe bolnice u Pasjanu, a posebno porodilišta. Najpotrebnije su RH negativne krvne grupe", kaže glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane, Sreten Trajković.

Akciji se odazvao veliki broj meštana i iz susednih opština, ali i monasi iz obližnjeg manastira Draganac.

Zdravstveni centrar Gnjilana, apeluje na sve građane da učestvuju u ovim plemenitim akcijama i daju krv za one kojima od toga život zavisi.


Tagovi: GnjilaneZdravstvoCrveni krst

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije