08:46, 22.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Peć: Počeli radovi na izgradnji putne infrastrukture za povratnikeKosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak saopštilo je da su započeti radovi na izgradnji puta i kanalizacije u dva naselja duž regionalnog puta Peć-Rožaje, u kojima živi oko 100 porodica povratnika iz albanske, srpske, egipatske i romske zajednice.

poceli-radovi-na-izgradnji-putne-infrastrukture-za-povratnike-u-opstini-pec

MZZP

"Od izgradnje puta i kanalizacije na četiri lokacije direktnu korist će imati 76 porodica, a prema rečima meštana to će umnogome olakšati i unaprediti njihov svakodnevni život", navedeno je u saopštenju kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak.

Prisutni meštani, dodaje se u saopštenju, kazali su da na put i kanalizaciju čekaju punih 20 godina i zahvalili su svima koji su ovo omogućili.

Početku radova prisustvovali su ispred Ministarstva za zajednice i povratak, savetnik za integraciju zajednica Marko Stanojević, savetnik za povratak Miloš Stanković, zamenik gradonačelnika Peći Fatmir Aslani kao i partneri iz Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Projekat izgradnje puta i kanalizacije za povratnike u opštini Peć realizuje se u okviru programa "Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5", koji finansira Kancelarija Evropske unije i kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi IOM u 11 opština na Kosovu.

Ukupna vrednost projekta, kako je saopšteno, je 42.817 evra.Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije