17:43, 09.09.2019Izvor: RTS

Poginuo Dalibor Andonov GruMuzičar Dalibor Andonov Gru poginuo je u 47. godini u nesreći tokom paraglajdinga u Zemunu. Gru je postao poznat tokom 90-ih godina kao jedan od najpoznatijih repera stare škole sa hitovima poput „Biću tu“, „Petak“, „Srce“, „Dosta mi je svega“...

poginuo-dalibor-andonov-gru

publicfigure.me

Reper i di-džej Dalibor Andonov Gru poginuo je u 15.20 časova, kada je tokom paraglajdinga upao u vodu.

Prijatelji sa kojima je bio su ga izvadili iz vode na čamac i prevezli do nautičkog kluba „Zemun“, odakle je pozvana hitna pomoć koja je samo mogla da konstatuje smrt.

Rođen je 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. U Beogradu je završio mašinsku školu, i počeo da se bavi muzikom.

Neko je vreme trenirao vaterpolo, a u slobodno vreme je voleo skijanje, košarku, snoubording.

Prvi album Da li imaš pravo je snimio 1995. godine. Popularnost dobija pesmom Biću tu.

Rep album pod nazivom Gru 2, izdao je 1996. godine, sa kojeg su pesme Petak, Srce, Dosta mi je svega postale veliki hitovi.

Tri godine kasnije, 1999, Gru izdaje treći album Vetrenjače. Sa četvrtog albuma Beogard, 2003. godine, izdvojile su se numere Pravi broj, Moj grad, Stara škola, nova škola.

Poslednji album The Ultimate Collection izdao je 2009. godine, posle čega i nekoliko singlova.

Jedan od najpopularnijih srpskih repera 90-tih nastupao je krajem avgusta  u Gračanici u okviru Summer sky festivala.

Radio je i kao di-džej. Sarađivao je sa brojnim muzičarima među kojima su Ajs Nigrutin, Tijana Dapčević, „Del arno bend“, Marčelo, „Bajaga i instruktori“, „Montenigers“, Vasil Hadžimanov.

Bio je oženjen i imao dvoje dece. 


Tagovi: SrbijaRegion i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije