15:59, 31.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Pojačana policijska kontrola u novogodišnjoj noći, rad lokala i prodavnica do 20hZbog pandemije korona virusa, ni u hotelima i restoranima u Kosovskoj Mitrovici neće biti organizovanog dočeka Nove godine.

pojacana-policijska-kontrola-u-novogodisnjoj-noci-rad-lokala-i-prodavnica-do-20h

Radio Kontakt Plus

Zbog trenutne epidemiološke situacije, preporuka struke je da se ne organizuju svečanosti i proslave, koje podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi.

Za sada, poslednjeg dana ove i prvog dana nove godine, važe aktuelne epidemiološke mere, kaže za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

“Mere će biti na snazi kao i do sada, vezano za rad lokala i zabranu kretanja. Po ovome što sada imamo, lokali i prodajni objekti radiće do 20h. Zabrana kretanja važi od 20h do 05 ujutro. To su mere koje su važeće, međutim, verovatno može doći do izmena. U slučaju bilo kakvih promena, javnost će biti obaveštena”, rekao je Radović.

Policija će u novogodišnjoj noći sprovoditi pojačanu kontrolu, vezano za rad ugostiteljskih objekata. 

“Pošto do sada nismo imali velikih problema, Kosovska policija će raditi uobičajeno, verovatno malo pojačano, na svim lokacijama, s obzirom na to da se očekuje možda neka žurka ili nešto slično, što nije dozvoljeno. Znači, moramo da postupamo po pravilima i biće pripadnika policije na svim mestima u optimalnom broju”, istakao je Radović.

Lokalna samouprava drži se jedne lepe tradicije - zbog pandemije ih neće lično uručiti, ali su pokloni za bebe koje se rode u prvim danima nove godine obezbeđeni, kaže za Radio Kontakt Plus predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

“Nije izostala pomoć i poklon paketići bebama i mladim roditeljima. Ali ono što je jako bitno jeste da Kosovska Mitrovica beleži trend sve većeg broja novorođenčadi, i verujemo da će se to nastaviti i u 2021. godini. Trudićemo se maksimalno da stvorimo bolje prilike, unosimo radost, i naravno krećemo sa zdravim, veselijim temama, a ništa veselijeg nema od rađanja”, istakao je Spirić.


Tagovi: Aleksandar SpirićNova GodinaKosovska policijaMitrovica

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije