09:29, 24.09.2018 Izvor: Radio Kontakt Plus

Policija od danas oduzima tehnički neispravna i neregistrovana vozilaKOSOVSKA MITROVICA –  Kosovska policija će  od danas u regionu Mitrovica Sever sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere. Ova odluka ne odnosi se na vozila sa tablicama gradova na Kosovu poput PR, KM itd., ali samo ukoliko su tehnički ispravna i registrovana.

policija-od-danas-oduzima-tehnicki-neispravna-i-neregistrovana-vozila-odluka-se-ne-odnosi-na-vozila-sa-tablicama-km-pr-itd

RTV Mir

Zamenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti kaze za Kontakt Plus da vozila sa oznakama KM, PR itd.još uvek imaju vremena za preregistraciju.

“Nema razloga za oduzimanje takvih vozila jer se smatra da već imaju registraciju i da imaju osiguranje. Dakle, za vozila koja imaju takve registarske oznake, PR, KM... smatra se da su registrovana, a imaju i rok za preregistraciju” – kazao je Hoti. 

Rok za preregistraciju vozila na kosovske tablice je do marta sledeće godine, ali je ova odluka realno mrtva u praksi, jer je Priština jednostrano ponovo uvela takse, koje su bile ukinute u skladu sa Briselskim sporazumom za vreme bivšeg kosovskog ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefaja.

Vozila kojima je istekla registracija, neće se oduzimati, već će biti isključena iz saobraćaja, a vozačima će se pisati kazna, dodaje Hoti 

“Nećemo oduzimati takva vozila, možemo pokrenuti postupak jer nemaju osiguranje. Kao i svuda, ako ima registraciju, vozilo se ne može oduzeti, već se može isključiti iz saobraćaja i pokrenuti  postupak jer nije osigurano” – rekao je Hoti. 

Vlasnike vozila kojima  je istekla registracija, odn.da nemaju osiguranje, očekuje ‘udar na džep’ u iznosu od 150 evra. 

U kosovskoj policiji navode da u opštinama na području regiona Mitrovica Sever u saobraćaju učestvuje veliki broj tehnički neispravnih vozila uvezenih iz inostranstva, bez potrebne saobraćajne dokumentacije, neregistrovanih i bez kompletne opreme koju su obavezna da poseduju.
Dodaje se da će se vršiti i detaljna provera samih učesnika  u saobraćaju , odnosno provera  kompletne saobraćajne dokumentacije vozača ( vozačka dozvola, saobraćajna dozvola, polisa osiguranja i dr. ), kao  i sposobnost učesnika u saobraćaju u upravljanju vozilom ( alkotestiranje i drugo). 

Vozači koje je Radio Kontakt Plus anketirao jutros, uglavnom zameraju što nije sprovedena kampanja obaveštavanja o ovoj policijskoj meri.

Oni ističu da podržavaju nameru da vozila koja učestvuju u saobračaju budu tehnički ispravna. 

Opširniji stav građana poslušajte ovde:


 
Tagovi:

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije