13:55, 30.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Položen kamen temeljac za izgradnju mosta kod „Dudinog krša“Kamen temeljac za izgradnju mosta preko Ibra kod „Dudinog krša“ u Kosovskoj Mitrovici, a koji će povezivati magistralni put Raška-Priština, položen je danas.

polozen-kamen-temeljac-za-izgradnju-mosta-kod-dudinog-krsa

Radio Kontakt Plus

Sredstva u iznosu od skoro 62 miliona dinara, obezbedila je Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić istakao je da se infrastrukturnim projektima dokazuje politika mira, stabilnosti i dogovora na ovim prostorima.

„Srbija i srpski narod, gde god da su, su za mir, dogovor, razgovor i za sva pitanja koja su interesu ljudi koji žive na prostoru Kosova, a ovaj most je jako značajan“, istakao je Spirić, dodajući da se završetak radova očekuje za najkasnije šest meseci.

On je ujedno najavio da će nakon završetka izgradnje mosta, uslediti uređenje glavne deonice u našem gradu koja će se protezati do mosta kod „Dudinog krša“.

„Za glavnu trasu je izdvojeno 72 miliona dinara. To je put koji povezuje most sa ulicom Lole Ribara i ta će realizacija uslediti nakon prvog dela povezivanja mosta. Most povezuje magistralni put Raška-Priština, kao i Kosovsku Mitrovicu i Zvečan, i ovaj most je za dobrobit svih građana“, poručio je Spirić. 

Sredstva za ove infrastrukturne projekte, izdvojena su od strane Kancelarije za KiM, a u okviru sveobuhvatog paketa pomoći srpskom narodu na Kosovu.Tagovi: Aleksandar SpirićMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije