13:11, 20.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Ponovni pripremni pretres u slučaju ubistva Ivanovića 4. decembraPonovni pripremni pretres u predmetu optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan je za 4. decembar, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, advokat Dejan A. Vasić.

ponovni-pripremni-pretres-u-slucaju-ubistva-ivanovica-4-decembra

Radio Kontakt Plus

Pripremni pretres zakazao je predsednik sudskog veća Osnovnog suda u Prištini, sudija Valjon Кurtaj, a po novoj - trećoj optužnici koju je Specijalno tužilaštvo podnelo 11. novembra.

“Ovim postupkom suda, predmet je ponovo na samom početku u fazi izjašnjavanja o krivici i prigovora odbrane na optužnicu. U dogovoru sa ostalim braniocima, usaglasiću stav o našim narednim potezima”, izjavio je Vasić.

Osobe kojima se stavlja na teret pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. 

Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović, ubijen je 16. januara 2018. godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ispred sedišta svoje stranke  u Kosovskoj Mitrovici, a ubice još nisu pronađene.


Tagovi: PravosuđeOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije