15:48, 26.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Popović obišao radove na školi u Lapljem SeluGradonačelnik Gračanice Srđan Popović obišao je danas radove na renoviranju OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu.

popovic-obisao-radove-na-skoli-u-lapljem-selu

Foto: Info služba opštine Gračanica

Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran. Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta, adaptiraju toaleti, krečenje je završeno, a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku, navodi se u saopštenju opštine Gračanica.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović najavio je nastavak ulaganja u obrazovne institucije, kako bi deci i nastavnom osoblju stvorili bolje uslove za rad i školovanje, dodaje se u saopštenju.

„Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu, biće rekonstruisane sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre, iako je rok za završetak pomeren za dva meseca“, kazao je Popović.

Direktor OŠ “Miladin Mitić” Ljubiša Karadžić, kazao je da je ovo najveće ulaganje u tu ustanovu poslednjih šest godina.

„Ova škola zaslužuje da bude uređena, jer naši učenici svake godine beleže značajne rezultate. Kada se završe radovi, biće ovo jedna od najuređenijih škola na teritoriji opštine Gračanica. U drugoj fazi biće renoviran aneks škole, a u trećoj kancelarijske prostorije i kompletan prvi sprat zajedno sa mokrim čvorom“, dodao je Karadžić.

Popović i Karadžić su nakon obilaska radova posadili drveće u dvorištu škole.

Radove na renoviranju škole finansira opština Gračanica.


Tagovi: ObrazovanjeLaplje SeloGračanicaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije