21:33, 05.09.2019Izvor: RTV KIM, Radio Kontakt Plus

Porodica Ivanović protiv upotrebe Oliverovog imena na izbornim listamaPorodica Olivera Ivanovića obratila se danas kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji zahtevajući da se ime ubijenog političara ne koristi u nazivima izbornih lista, objavio je njegov bratanac Aleksandar Ivanović.

porodica-ivanovic-protiv-upotrebe-oliverovog-imena-na-izbornim-listama

Foto arhiva Kim

Povodom odluke potpredsednice Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda - Oliver Ivanović“, Ksenije Božović, da ova stranka bude na istoj listi sa Srpskom listom na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, oglasio se bratanac ubijenog političara Aleksandar, koji je naveo da se porodica Ivanović obratila CIK-u u Prištini.

"Аpsolutno smo protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista. Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju platio i životom", naveo je Aleksandar Ivanović na Tviteru i Fejsbuku.

Iz GI SDP danas je saopšteno da je ova stranka donela odluku na predstojećim vanrednim  parlamentarnim izborima učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista- Aleksandar Vučić“.

Međutim, dva odbornika SO Severna Mitrovica iz GI SDP takođe su se oglasila saopštenjem u kojem navode da se se ograđuju od odluke Ksenije Božović koja je ovakvim postupkom, kako kažu, izdala interese GI SDP, njih kao odbornike i sve one koji podržavaju političku borbu za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića.


Tagovi: Oliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije