12:12, 09.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Regionalni vodovod još nije u punom kapacitetu, uskoro još dva rezervoaraDirektor JP “Vodovod-Ibar” Miodrag Ralić i Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, obišli su danas buduću pumpnu stanicu u podnožju Partizanskog brda, odakle će se vodom iz regionalnog vodovoda u Zubinom Potoku snabdevati žitelji tri opštine na severu Kosova.

posao-u-vezi-vodovoda-jos-uvek-nije-zavrsen-uskoro-krece-probni-rad

Radio Kontakt Plus

U okviru rekonstruisane pumpne stanice, trenutno su u funkciji dva bazena kapaciteta od po 750 metara kubnih.

Miodrag Ralić, direktor JP “Vodovod-Ibar”, izjavio je da će ova pumpna stanica biti srce vodosnabdevanja Severne Mitrovice.

“Moram da kažem da je ovo sada fundamentalna proba, što znači da fabrika još nije puštena ni u probni rad, a to će se verovatno desiti za 15-20 dana. Ako dođe do nekih sitnijih kvarova, molimo da građani budu strpljivi, jer to će se brzo rešiti i konačno ćemo imati vodu i nećemo zavisiti ni od koga drugog.”

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da posao još uvek nije završen i najavljuje rad na budućim projektima vezanih za vodosnabdevanje.

“Moram da istaknem da naš posao nije završen, tek počinjemo rešavanje normalizacije vodosnabdevanja, jer kapacitet postojećih rezervoara nije dovoljan da opsluži čitav grad i iz tog razloga mi uskoro krećemo sa gradnjom dva rezervoara u neposrednoj blizini od po 200 kubika, na koti od 635m. Vrednost tih projekata je blizu 40 miliona dinara."

Revitalizovani rezervoari (buduća pumpna stanica) koji se nalaze u neposrednoj blizi crkve Sv. Dimitrija u Severnoj Mitrovici, postoje oko pedeset godina, ali nije poznato zašto nisu bili u upotrebi. Kako kažu iz JP “Vodovod-Ibar”, prednost nove pumpne stanice je u tome što se nalazi na visini koja dopušta slobodan pad vode ka gradu.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije