21:18, 25.03.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Poštujmo mere prevencije: Odgovornost i disciplina, da sačuvamo zdravlje svakog čovekaPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić ponovo je večeras apelovao na građane da se pridržavaju svih mera prevencije korona virusa, u prvom redu bespotrebnog kretanja po gradu i izlaska iz domova bez preke potrebe.

postujmo-mere-prevencije-odgovornost-i-disciplina-da-sacuvamo-zdravlje-svakog-coveka

Radio Kontakt Plus

“Već deseti dan, srećom, Kosovska Mitrovica nema zaraženih virusom korona, te stoga, dajte da ono što smo radili prethodnih dana, da nastavimo u tom pravcu punim intenzitetom, da se pridržavamo mera prevencije, pre svega kada je u pitanju ponašanje u prodavnicama i apotekama” – istakao je Spirić.

On je podsetio da su prodavci u obavezi da angažuju jednog od zaposlenih da stoji na ulazu u prodavnicu i sprejom za dezinfekciju prska ruke svakom kupcu pri ulasku u prodavnicu, a isto važi i za apoteke, banke...

U prodavnicama istovremeno ne sme biti više od tri kupca; svi kupci koji čekaju u redu za ulazak u prodavnicu, moraju biti udaljeni na propisnom rastojanju od 1 - 2 metra.

“Moramo biti odgovorni i shvatiti ozbiljnost trenutka u kom se nalazi ne samo naš grad, već čitav svet. Nema ovde nikakve politike, niti je o tome reč. Politika svih nas mora da bude usmerena na to da sačuvamo život svakog čoveka. Nemojmo dozvoliti da izgubimo ijedan život zbog naše nemarnosti i neodgovornosti ” – naglasio je Spirić.

On je zahvalio građanima što shvataju ozbiljnost situacije.

“Proći će i ovo, borimo se protiv nevidljivog neprijatelja, ali izborimo se tako što ćemo biti izolovani, sačuvajmo svoju porodicu i decu, rođake, prijatelje... Svako od nas ima nekog zaposlenog u zdravstvenim ustanovama, i moramo sačuvati njihovo zdravlje izolacijom i izbegavanjem dodatnih kontakata” – rekao je Spirić.

Čuvanje zdravstva nam je prioritet, podvukao je on.

“Od opšteg je interesa da sačuvamo zdravlje svakog čoveka. Verujemo u vas i verujemo da ćemo svi zajedno uspeti ako budemo samo malo disciplinovani i odgovorni, prema našim najmlađima, ali i starijima. Verujemo da ćete biti odgovorni i slušati sve preporuke koje se tiču zaštite zdravlja svakog čoveka” – kazao je Spirić. 

Grad ima na raspolaganju 174 volontera dostupna u svakom trenutku za dostavu hrane i lekova starijim sugrađanima.

Telefoni opštinskog kol – centra su: 028 421 140 i 028 421 141, za gluva i nagluva lica, Viber broj je 064 852 37 15.

Sve prodavnice i apoteke su dobro snabdevene, do 16.30h imate dovoljno vremena da se obezbedite dnevnim potrepštinama, poručio je Spirić.

Prema njegovim rečima, od sutra počinje distribucija hrane i higijenskih artikala za 567 penzionera sa teritorije grada, koji imaju minimalna primanja u iznosu od 15 hiljada dinara i manje.

Ujedno je najavio da će se sutra od 17h dezinfikovati svi ulazi stambenih zgrada u gradu, zbog čega je još jednom apelovao na građane da ostanu u svojim domovima. 

Građani koji osete bilo kakve simptome koronavirusa ili posumnjaju da ga imaju, da se javljaju mobilnim timovima, odnosno epidemiolozima na brojeve telefona: 028 498 274, 064 825 28 20 i 064 48 74 237


Tagovi: MitrovicaAleksandar SpirićKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije