13:39, 16.05.2020Izvor: KoSSev

Požari u blizini manastira Duboki Potok i male braneNa teritoriji opštine Zubin Potok, u prethodnim danima je usled povišenih temperatura i jakog vetra koji je izazvao spojeve na dalekovodima, izbilo više požara u šumskim predelima.

pozari-u-blizini-manastira-duboki-potok-i-male-brane

FOTO: Časlav Tomović

Neki od njih su i danas aktivni, među kojima i požar u blizini manastira Duboki Potok. Vatrogasne jedinice su trenutno na terenu i rade na gašenju.

„Bio je požar u Brnjaku, lokalizovan je, u Čečevu, u naselju Junake, iznad manastira Duboki Potok, kod Malog Jezera, uzrok svih je vetar koji pravi spojeve usled čega je zapaljena šuma“, potvrdio je za KoSSev komandir Vatrogasne stanice u Zubinom Potoku, Saša Božović.

Božović navodi da su požari kod Brnjaka, u Čečevu i naselju Junake već lokalizovani, a da su i danas aktivni u šumskim predelima u blizini male brane i manastira Duboki Potok.

Ekipe su od jutros na terenu.

„Požar kod male brane se lokalizuje, ekipe su na terenu. Kod manastira Duboki Potok se danas dovršava, juče smo samo odbacili od kuća i od manastira da ne bude u blizini objekata, a danas će biti završen“, rekao je Božović.

Usled požara su meštani u ovom delu opštine ostali bez struje više sati. 

Božović je objasnio da je struja ugašena jer su u tom trenutku ekipe radile na gašenju požara.

On je dodao da je situacija za sada mirna, i da se nada da će već danas oba požara biti lokalizovana. 

Međutim, napomenuo je da je reč o šumskim požarima koji su nepredvidivi. 


Tagovi: PožarZubin Potok

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije