10:52, 03.08.2019Izvor: Indeksonline, KoSSev

Poziv Specijalnog suda stigao i Riljindu BerišiSpecijalni sud uputio je poziv za saslušanje Riljindu Beriši (Rilind Berisha), službeniku u kosovskom ministarstvu pravde.

poziv-specijalnog-suda-stigao-i-riljindu-berisi

Foto: kosovapress.com

Za razliku od prethodnih poziva, ono što ovaj poziv čini još "čudnijim" je to što je poziv dobila osoba koja je tokom rata bila premlada.

Beriša je za Indeksonline potvrdio da je tokom rata imao samo osam godina. Nagovestio je da će ići na razgovor u ponedeljak (05. avgusta), ali da mu razlozi zbog kojih je dobio poziv još nisu poznati.

Beriša je na svom nalogu na društvenoj mreži Facebook napisao da je „dana 18.07.2019. dobio najiznenađujuću pozivnicu u svom životu. Petog avgusta treba da se javim Specijalnom sudu u Hagu. Ne znam razlog zbog kojeg ću biti ispitan, ako već možemo da upotrebimo izraz razlog za sud koji je u potpunosti neopravdan“, napisao je Beriša.

Povodom ovog poziva reagovao je i Hisni Gucati (Hysni Gucati) iz "Udruženja veterana OVK".

„Nismo dobili nikakve informacije da je dotična osoba prihvatila takav poziv. Iako od Specijalnog suda možemo da očekujemo sve, sami smo ga uspostavili i od njega možemo da sve očekujemo. Takođe su pozivani i civili na razgovor, a ne samo bivši vojnici OVK,“ rekao je.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije