13:34, 11.06.2019Izvor: RTK

Predsednica parlamenta Bugarske potvrdila podršku KosovuTokom svog boravka u Bugarskoj, kosovski predsednik skupštine Kadri Veselji održao je sastanak sa predsednicom bugarskog Parlamenta Cvetom Karajančevom.

predsednica-parlamenta-bugarske-potvrdila-podrsku-kosovu

Foto: RTK

Na sastanku su razmatrani odnosi između Kosova i Bugarske, kao i mogućnosti za jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Veselji je rekao da Kosovo i Bugarska treba da intenziviraju odnose na desetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

"Bugarska je jedna od država koja je pomogla Kosovu u svim procesima počevši od 1999. godine. Ovo je jedna od prvih zemalja koje su priznale našu državu 2008. godine. Sada unutar EU je glas promocije Kosova", rekao je Veselji.

“Dobio sam obećanje da će Bugarska nastaviti da podržava Kosovo, u svim procesima i izazovima koje ima pred sobom na putu evropskih integracija. Bugarska podržava proces liberalizacije viza, članstvo Kosova u Interpol i svaki zahtev Kosova za članstvo u međunarodnim institucijama“, dodao je Veselji.

On je izrazio uverenje da će početi nova etapa saradnje u ekonomskim i trgovinskim oblastima između Kosova i Bugarske.

Predsednica bugarskog parlamenta Cveta Karajančev potvrdila je svoju podršku Kosovu i u budućnosti, posebno na putu ka evropskoj integraciji.


Tagovi: KosovoBugarskaKadri Veselji

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije