07:58, 01.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Predškolske ustanove do daljnjeg neće raditi zbog „loše epidemiološke situacije“Predškolske ustanove u srpskim sredinama na KiM do daljnjeg neće raditi zbog “loše epidemiološke situacije”, na osnovu preporuka Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

predskolske-ustanove-do-daljnjeg-nece-raditi-zbog-lose-epidemioloske-situacije

Radio Kontakt Plus

Iz predškolske ustanove “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici saopšteno je da je rad sa decom obustavljen do daljnjeg.

“Po preporuci Školske uprave i Ministarstva prosvete,nauke i tehnološkog razvoja, zbog loše epidemiološke situacije, obustavljen je rad predškolskih ustanova do daljnjeg”, navodi se u objavi PU “Danica Jaramaz” na Fejsbuku.

Dodaje se da će sva obaveštenja o organizaciji i početku rada biti objavljena na Fejsbuk stranici ove ustanove. 

I iz PU "Naša radost" u Leposaviću takođe je saopšteno da ova ustanova,iz istih razloga, do daljnjeg neće raditi.

“Zbog loše epidemiološke situcije na teritoriji Kosova i Metohije, na osnovu preporuka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, obaveštavamo vas da ustanova neće organizovati rad sa decom do daljnjeg. O početku rada kao i svim aktivnostima bićete blagovremeno obavešteni”, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Prethodno je u srpskim sredinama na KiM odložen povratak u školske klupe.

Iako je ranije najavljena mogućnost da se od 1. septembra učenici u srpskim sredinama na KiM koji pohađaju nastavu u srpskom obrazovnom sistemu vrate u školske klupe, do toga ipak neće doći.

Ovakva odluka doneta je zbog „loše epidemiološke situacije“, po preporuci i uputstvu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Za razliku od centralne Srbije, nastava za učenike u srpskim sredinama na KiM, odvijaće se na daljinu (online). 

Međutim, u srpskim sredinama na KiM već danima unazad beleži se manji broj novoinficiranih na dnevnom nivou, a epidemiolozi, iako napominju da se epidemiološka situacija poboljšava, 
pozivaju građane na oprez i pridržavanje mera u borbi protiv pandemije korona virusa.   

Prema rečima ministra prosvete Srbije, Mladena Šarčevića, početak nastave će “malo kasniti na KiM”, jer se radi po obrazovnom sistemu Srbije, a aktuelna vlast u Prištini “nije kooperativna”.

Na Kosovu je odlaganje početka školske godine najavljeno za 14. septembar. 


Tagovi: LeposavićObrazovanjeMitrovicaPredškolska ustanova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije