17:24 | 25.01.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavnice Kancelarije za KiM obišle ranjene dečake u ŠtrpcuZamenica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnica direktora Milena Parlić posetile su danas Štrpce i obišle dečaka i mladića koji su za Badnji dan ranjeni u Gotovuši kod Štrpca. 

predstavnice-kancelarije-za-kim-obisle-ranjene-decake-u-strpcu

Foto: Kancelarija za KiM

One su sa povređenima mladićima i porodicama, zajedno sa gradonačelnikom Štrpca, Daliborom Jevtićem, razgovarale o pomoći Кancelarije za КiM i prenele im da će, u okviru svojih mogućnosti, Кancelarija rešiti one probleme koje su izneli kao najurgentnije. 

Porodica S. S. izrazila je potrebu da im Кancelarija pomogne u vidu građevinskog materijala za adaptaciju fasade kuće i neophodnu stolariju, dok je sa šestočlanom porodicom M. S. razgovarano o ekonomskoj pomoći.

“Važno nam je da smo saslušali potrebe naših heroja i da ćemo im kao Кancelarija pomoći. To je poruka koju danas prenosimo ovde u Štrpcu i u ime direktora Petra Petkovića i Vlade Srbije i da ćemo pomoći sve što je u našoj mogućnosti. Želim da u ime svih nas izrazim i veliko poštovanje za naše heroje, za njihovu hrabrost i snagu da prođu kroz šta su prošli. Кancelarija će naći način da pomogne i njima i našim Štrpčanima i ovo je poruka i potvrda da samo zajedničkim snagama možemo da rešavamo sve”, istakla je Dušica Nikolić, zamenica direktora Кancelarije za КiM. 

U nastavku posete, Nikolićeva i Parlićeva obišle su i porodice Sibinović i Stojanović kojima je usled kvara na elektroinstalacijama izgorela kuća i već im je stigla pomoć za sanaciju krova, uz ostalu pomoć koja treba da stigne. 

Prethodno su Parlićeva i Nikolićeva podelile mališanima u Predškolskoj ustanovi „Šarsko lane“ svetosavske paketiće i prigodne poklone i družile se s tamošnjim najmlađima.
Tagovi: ŠtrpceKancelarija za KiMPomoć

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije