16:49 | 09.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Predstavnici Srpske liste odbili da prime pozive kosovskog Specijalnog tužilaštvaIz Srpske liste je saopšteno da su predstavnici te političke partije - Goran Rakić, Igor Simić i Slavko Simić, odbili da prime pozive upućene od strane kosovskog Specijalnog tužilaštva, koje je pokrenulo krivični postupak protiv više od 70 ljudi zbog napada na ustavni poredak Kosova.

predstavnici-srpske-liste-odbili-da-prime-pozive-kosovskog-specijalnog-tuzilastva

Foto: Radio Kontakt Plus

Pozivi su, kako je navedeno u saopštenju, upućeni u svojstvu osumnjičenih predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu predsedništva Slavku Simiću.

Sva trojica su, kako je saopšteno, odbila da im budu uručeni pomenuti pozivi.

"Ostajemo pri stavu da se nijedno od lica sa tog spiska, pa i naši članovi neće odazvati tim pozivima, jer je u pitanju čist politički progon našeg naroda sa ovih prostora. U slučaju hapšenja bilo kog čoveka sa tog spiska - uslediće protesti svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima, pa čak i sprovođenje građanske neposlušnosti", poručuju iz Srpske liste.

Naglasili su da je "srpski narod jedinstveniji nego ikad".


Podsetimo, v. d. komandira Policijske stanice u Severnoj Mitrovici, major Goran Živković, potvrdio je da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za rušenje ustavnog poretka Kosova, pokušaj teškog ubistva i druga krivična dela.

Da je 13 lica iz opštine Zvečan na spisku osumnjičenih za rušenje ustavnog poretka Kosova, potvrdio je komandir Policijske stanice u tom mestu, Dragan Stefanović.
Tagovi: Srpska lista

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije