18:13, 17.11.2018Izvor: RTK2

Prilužje: Obijena kuća porodice BojkovićIako meštani na trenutak pomisle da se broj pljački smanjio, dogodi se neka nova. S prvim mrakom sinoć je obijena kuća porodice Bojković u Prilužju i tom prilikom ukraden im je novac.

priluzje-obijena-kuca-porodice-bojkovic

Foto: RTK2

U trenutku pljačke kuća Jovice Bojkovića bila je prazna. Lopovi su obili vrata, izvršili premetačinu i ukrali novac.

„Sin i snaja nisu bili tu, unuk radi u Kosovsku policiju otišo je do Plemetine, kad se vratio kuća razbijena. Ja sam došao da vidim bila je policija. To nije mogao lopov rukom da razbije, to je sugurno pajserom i ovi iz Vučitrna kažu da je 100% pajserom obijeno. Ušli su ovde, otišli su gore“, kaže Živorad Bojković, Jovičin otac.

Jovičini otac i majka su veoma razočarani i uplašeni. Kažu da se krađe u njihovom domaćinstvu nisu dešavale. Skeptični su da će lopovi biti pronađeni.

„Moj unuk kaže da mu je nestalo 200 evra. Da li su uzeli više ili manje, sad ne mogu da kažem ništa, drugo ne znam šta da vam kažem, ja sam se izgubila. Tek ćemo da vidimo šta je nestalo. Uznemiri se čovek, radi, radi i za sat vremena nestane. U pet - šest sati oni rasturili, od kud sme on da dođe da rasturi tuđu kuću“, pita se Ružica Bojković, Jovičina majka.

“Sinoć sam se iznenadio kad sam video vrata, to sam ja radio i moja deca, jedva sam steko to. Baš sam postavio pitanje onom što je bio sinoć, kaže i mi ne možemo da znamo, to su oni koji žive od toga, od lopova, ti radiš on ti ukradu. Sad dokle će ovo da traje, šta ćemo da radimo, već da se selimo odavde, nemamo drugi izlaz“, rekao je Živorad Bojković iz Prilužja.

Meštani Prilužja poručuju da su česte krađe u ovom kraju. Lopovi ne biraju ni vreme ni način, nestajala je stoka i mehanizacija, ali da do sada nije bilo slučajeva da kradljivci obijaju kuće.

„Nije svejedno kad čujemo tako nešto, svi su uznemireni, ali ništa od toga još uvek ne prestaje, svakodnevno se dešavaju krađe“, rekla je Aleksandra Stanojević.

„Kuću ne ostavljamo samu, obavezno mora da bude neko tu, jer ako ostavimo samu tu neko upadne. Ranije je bila krađa traktora i sad kradu čim osete da je kuća sama“, rekao je Đorđe Aritonović.

„Držao bih krave još, živim ovde sa decom, treba mleko, ali kako da držim? Imao sam dve krave, prodao sam, hteli su da mi ukradu bika, srećom naišao sam. Ukrali su mi akumulator", kaže meštanin Prilužja.

Kosovska policija je izvršila uviđaj. Iako je ekipa RTK2 više puta u toku dana pokušala da dobije njihov komentar, u tome nisu uspeli. 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije