18:31, 11.08.2020Izvor: Beta / Danas

Priprema za početak školske godine na Kosovu, na opštinama odluka o tri opcijeKosovski premijer, Avdulah Hoti, zatražio je danas od gradonačelnika opština i centralnih vlasti da donesu neophodne mere za početak nove školske godine.

priprema-za-pocetak-skolske-godine-na-kosovu-na-opstinama-odluka-o-tri-opcije

Foto: Theswaddle

Asocijacija kosovskih opština, organizovala je danas virtuelni sastanak s gradonačelnicima opština i direktorima opštinskih odeljenja za prosvetu o pripremama za početak školske godine.

Hoti je na tom sastanku od svih zatražio pripreme na osnivu preporuka zdravstvenih vlasti za suzbijanje i sprečavajući širenje pandemije Kovida -19, kaže se u saopštenju kabineta premijera.

Ministar obrazovanja, Ram Ljikaj, predstavio je tri moguća scenarija: povratak đaka u škole, kombinovano učenje u školi i putem onlajn nastave, i održavanje samo onlajn nastave.

Ministarstvo treba to da razradi i obavesti opštinske službe, koje zavisno od svog kapaciteta, treba da odrede koju će opciju sprovesti.

Međutim, prevladava mišljenje da, posebno za niže razrede, prednost treba dati nastavi u školama, "ako to dopuštaju epidemiološki uslovi“, navodi se u saopštenju.


Tagovi: UniverzitetObrazovanjeŠkolaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije