19:17, 23.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Priština: Srbima i Albancima iz Paviljona ”E” preti prinudno iseljenjePorodici Leposave Stojanović i ostalim stanarima Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta biblioteke u Prištini preti iseljenje, jer će na tom prostoru prema urbanističkom planu biti izgrađen parking i poslovni prostor.

pristina-srbima-i-albanicima-koji-zive-u-paviljonu-e-preti-prinudno-iseljenje

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Leposava Stojanović ima 87. godina i živi u veoma lošim uslovima sa još 14 drugih porodica, među kojima ima i Albanaca, navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva za zajednice i povratak.

Kaže da svi zajedno predstavljaju jednu veliku složnu porodicu.

”Ja nemam gde odavde. Ovde živimo od 1973. godine u stanovima koje nam je dodelio Studentski centar Univerziteta u Prištini i opština Priština na trajno korišćenje, o čemu svedoči ova dokumentacija. Zbog toga, svoje stanove ja i moje komšije nećemo napustiti bez trajnog rešenja za nas”, dodaje Stojanović, stoji se u saopštenju.

Predsednik skupštine stanara Sami Kika, kazao je da im već 1. decembra preti prinudno iseljenje i moli Ministarstvo za zajednice i povratak i ministra Dalibora Jevtića da se lično založi za rešavanje njihovog problema, dodaje se u saopštenju.

Jevtićevi saradnici su obavestili uznemirene stanovnike ovog paviljona da će ministarstvo u skladu sa svojim mandatom, razmotriti sve mogućnosti pronalaženja najpovoljnijeg rešenja za sve, navodi se u saopštenju.

”Već smo u kontaktu sa gradonačelnikom Prištine Špend Ahmetijem, sa kojim razmatramo najbolja rešenja za ovaj problem i nadamo se da ćemo na kraju iz ove neizvesne situacije svi izaći donekle zadovoljni”, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju piše i da će se zaposleni u ministarstvu za zajednice i povratak narednih dana dodatno angažovati oko pružanja neophodne podrške i pomoći stanarima pomenutog poviljona, u čijoj blizini su već započeti građevinski radovi.Tagovi: AlbanciPrištinaSrbi

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije