19:01 | 16.06.2022 Izvor: Kallxo, Radio Kontakt Plus

Veterani OVK završli protest, Kurti otkazao učešće na Prespanskom forumu, sutra se sastaju"Veterani Oslobodilačke vojske Kosova" posle gotovo osam sati prekinuli su današnji protest u dvorištu kosovske skupštine, javlja Kallxo. 

pristina-veterani-ovk-zavrsli-protest-kurti-otkazao-ucesce-na-prespanskom-forumu-sutra-se-sastaju

Foto: Kallxo

Predstavnik udruženja takozvanih veterana OVK, Džavit Jašari, pozvao je poslanike da nastave sa blokiranjem rada skupštine ukoliko se sutra na sastanku sa vladom ne postigne dogovor.

Vršilac dužnosti predsedavajućeg "Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova", Faton Kljinaku, prihvatio je zvanični poziv da se sastane sa kosovskim premijerom, Aljbinom Kurtijem. Poziv je Kljinakuu upućen u dvorištu skupštine od strane pomoćnika kosovskog premijera. 

Prema rečima Kljinakua, sastanak će biti održan sutra u 9 časova, a prisustvovaće mu i ministar finansija Hekuran Murati i predsednik budžetske komisije Armend Muja.

Iz skupštinske sale, kosovski premijer, Aljbin Kurti, najavio je da će otkazati učešće na Prespanskom forumu, te da će se zajedno sa Muratijem i Mujom sastati sa čelnicima "veterana". 

Današnji protest je održan usled zahteva da penzije veterana OVK budu obuhvaćene Zakonom o platama. 

Sa 68 glasova za, nijednim protiv i šest uzdržanih, kosovska skupština je u načelu usvojila Nacrt zakona kojim se otvara put za povećanje minimalne zarade na Kosovu.

"Veterani" su se dosledno protivili odluci da njihova primanja ne budu uvrštena u ovaj zakon. 
Tagovi: OVKPrištinaAljbin KurtiKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije