17:50 | 17.10.2022 Izvor: Kim

Prištinska Gimnazija obeležila 109 godina postojanjaU prostorijama novog Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, Gimnazija je obeležila svoj 109. rođendan. Direktor, Dejan Denić, kazao je da je ponosan na uspehe koje đaci ove škole postižu.

pristinska-gimnazija-obelezila-109-godina-postojanja

Foto: KIm

Za obeležavanje 109 godina postojanja učenici Gimnazije Priština pripremili su bogat kulturno-umetnički program. Svečanosti su, pored đaka i profesora, prisustvovali i direktorka opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Ničić, te direktori Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole.

"Prošle godine imali smo najviše uspeha otkako Gimnazija radi u posleratnim uslovima. Bila je najuspešnija, što se tiče rezultata i uspeha naših učenika na različitim takmičenja, a očekujemo da tako bude i u ovoj školskoj godini, da imamo čime da se pohvalimo", kazao je za RTV Kim direktor ove obrazovne ustanove Dejan Denić.

Nakon više od dve decenije, Gimnazija Priština je u februaru ove godine dobila nove prostorije u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

"Rezultati naših učenika vezuju se za prelazak u novi Srednjoškolski centar. Uslovi su znatno bolji i pokazalo se da su i rezultati bolji", zaključio je Denić.

Nastavu u Gimnaziji u Lapljem Selu trenutno pohađa 189 učenika.
Tagovi: ObrazovanjePrištinaLaplje Selo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije