12:28, 28.05.2020Izvor: Klan Kosova / Radio Kontakt Plus

Proba protesta Samoopredeljenja u Prištini, očekuje se od 3.500 do 5.000 ljudiPokret Samoopredjeljenje, koji predvodi vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti, najavio je za danas održavanje još jedne probe protesta na gradskim trgovima u Prištini. Očekuje se učešće od 3.500 do 5.000 ljudi. 

proba-protesta-samoopredeljenja-u-pristini-ocekuje-se-od-3500-do-5000-ljudi

Foto: Klan Kosova

Ova aktivnost dolazi u vreme kada se očekuje odluka Ustavnog suda o tumačenju zakonitosti dekreta kosovskog predsednika, Hašima Tačija, o mandataru za formiranje nove vlade.

U odgovoru za Kljan Kosova, Arljind Mandžuka iz Samoopredeljenja, očekuje da će se na današnjoj probi protesta okupiti do 5.000 ljudi.

"Ovo sigurno nije protest, već performans sa 3.500 do 5.000 ljudi", kazao je on.

"Nakon uspešne realizacije prve probe protesta od strane građana i aktivista, mislili smo da sprovedemo i drugu probu, ali u širem obimu", kazao je Mandžuka.

Ovaj zvaničnik iz Samoopredeljenja naglašava da su u vezi sa ovom aktivnošću, na trgovima u Prištini preduzete mere zaštite prema pravilima i uputstvima u vezi sa situacijom tokom pandemije korona virusa.

"Kako bismo postupili u skladu sa pravilima i uputstvima izdatih od strane agencija za sprovođenje zakona, poslali smo im obaveštenje o održavanju ovih skupova”, kazao je Mandžuka.

Proba protesta zakazana je za danas u periodu od 17 do 19 časova, a učesnici će izvesti 'performans' na trgovima "Skenderbeg", "Ibrahim Rugova" i "Adem Jašari” u Prištini.
 


Tagovi: PrištinaSamoopredeljenjeProtest

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije