20:24, 07.09.2019Izvor: N1, Beta, FoNet

Protest "1 od 5 miliona": Poziv na bojkot izbora, vrata RTS-a ofarbana u pinkJedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Srđan Marković pozvao je na bojkot izbora, uz ocenu da svi koji izađu na izbore biće još jedna frakcija Srpske napredne stranke. Protest je završen ispred zgrade RTS-a, gde su učesnici ružičastom bojom farbali vrata.

protest-1od5miliona-poziv-na-bojkot-izbora-vrata-rts-a-ofarbana-u-pink

Foto: N1

"Bojkot jer hoćemo da živimo normalno. To su izbori za lokalne šerife i podelu plena, a niko od nas neće dozvoliti da Srbija bude vaš plen", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, kad već "falsifikuju diplome, falsifikovaće i izlaznost na svojim izborima".

"Muka nam je od vaših laži i nasilja. Ne bojimo vas se", rekao je Marković

Valerija Raković ocenila je da su građani devet meseci na ulici, a vlast nema nameru da kaže da je Siniša Mali lažni doktor nauka i plagijator.

Ona je kazala da je "on ministar finansija i svima određuje budžet pa i ovoj instituciji", aludirajuci na Univerzitet.

Protest "Jedan od pet miliona" ove subote počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle su, kako navode, "Goran Vesić i Srpska napredna stranka pokušali da ih uklone ruiniranjem Trga Republike".

Protestna šetnja išla je od Platoa ispred Filozofskog fakulteta, ulicom Vase Čarapića, potom Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS). Tu su učesnici i organizatori protesta, ružičastom bojom farbali vrata RTS-a.

Staklo na ulazu RTS ofarbano je u pink boju, dok je Miodrag Simović podsetio da je pre dve nedelje otkriven spomenik Mići Orloviću, koji je označavao slavno vreme RTS-a.

"To je bilo onda, danas je RTS - SNS. To su boje koje više danas pristaju RTS", rekao je on.

On je naglasio da je Javni servis stranačko glasilo.

"Ljudi koji su časni u RTS treba da bojkotuju uređivačku politiku, a mi svi zajedno da bojkotujemo izbore", rekao je Simović.

Sledeći protest zakazan je za subotu, 14. septembar u 19 sati, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.


Tagovi: SrbijaRegion i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije