20:53, 12.07.2020Izvor: N1, Beta

Protest ispred Skupštine Srbije, šesti dan zaredomNa platou ispred Skupštine Srbije okupili su se demonstranti kojih je sada nekoliko stotina, javljaju reporteri N1. Protesti su mirni, a u jednom trenutku su jedan mladić i devojka preskočili ogradu i raspravljali se sa policajcima, ali su se nakon nekoliko minuta vratili među demonstrante, iza ograde.

protest-ispred-skupstine-srbije-sesti-dan-zaredom

Tanjug / Tara Radovanović

Kako navode, iza Skupštine nalazi se policija, desetak konjanika i oko 40 policajaca. Kako javlja reporterka N1, atmosfera je mirna i građani prilaze da dodirnu konje i razgovaraju sa policijom.

Primetni su policajci i u Pionirskom parku i kod Gradske skupštine.

Na samom ulazu u Skupštinu prisutna je samo policija u civilu.

Mladić i devojka preskočili ogradu ispred Skupštine, popeli se uz stepenice gde su razgovarali sa policajcima u civilu. Nakon nekoliko minuta, devojka se vratila dole i demonstrantima poručila da želi normalnu državu, da ne želi lopove, a da ko to želi "nek ide da sendvičari za 1000 dinara".

Grupa demonstranata se izdvojila do ograde, ali za sada samo uzvikuju i duvaju u pištaljke.

Reporteri javljaju da su došli i predstavnici Saveza za Srbiju, njih dvadesetak, predvođeni liderom stranke Slobode i pravde Draganom Đilasom.

Kako javlja reporterka N1, u neposrednoj blizini parlamenta primetne se posledice nereda prethodnih noći - razbijeni trotoar, iskrivljena ograda, natpisi na pločama "Ostavka"...

Policija je zatvorila saobraćaj u Bulevaru Kralja Aleksandra, s obzirom na to da se građani okupljaju i na ulici.

Jedan biciklista je seo usred raskrsnice sa Takovskom ulicom i razvio transparent "Ćale, ovo je za tebe", nakon čega ga je policija u civilu legitimisala.

Skupovi su najavljeni i u Nišu, Čačku i još nekoliko gradova, dok su građani Novog Sada za danas najavili dolazak u glavni grad Srbije.


Tagovi: ProtestBeogradRegion i svet

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije