21:54, 14.07.2020Izvor: N1

Protest u Beogradu osmi dan zaredomNa večerašnjem, osmom po redu protestu ispred Narodne skupštine okupilo se još manje ljudi nego sinoć - oko 300. Kao i prethodne večeri, nema incidenata i nasilja, kao ni skandiranja ili pištaljki i truba.

protest-u-beogradu-osmi-dan-zaredom

Foto: N1

Najviše građana okupljeno je oko lidera pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića, koji iznosi svoje predloge kako je moguće realizovati fer i poštene izbore, kada bi se oni održani 21. juna oborili.

Druga grupa građana stoji tik uz stepenište ispred Narodne skupštine i uglavnom je reč o građanima kojima je u fokusu kosovsko pitanje i očuvanje svetinja, dok treća grupa građana sedi na žardinjerama na sredini ulice.

Za vreme protesta saobraćaj je zatvoren u oba smera i prema Trgu Nikole Pašića, ali i prema Bulevaru kralja Aleksandra.

Saobraćaj normalno funkcioniše ulicama Kneza Miloša i Takovskom.

Kao i prethodnih večeri zgradu Narodne skupštine obezbeđuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, večeras u znatno manjem broju.

Iza Skupštine u Kosovskoj ulici, nalazi se njih pedesetak i u društvu su nekoliko pripadnika MUP-a u civilu.

Nekoliko desetina Nišlija u protestnoj šetnji

Demonstranti su i večeras prošetali centralnim niškim ulicama, iako ih je još manje nego u ponedeljak uveče. Osim saobraćajne policije, drugi organi reda nisu uočeni.

I ove večeri je izgledalo kao da skupa neće biti, ali se sat vremena posle zakazanog termina u šetnju ipak krenulo.

U povorci je bilo nekoliko desetina građana, koji su se kretali od Skupštine grada, preko dva najveća gradska trga do zgrade Suda, gde su se zadržali neko vreme.

Kako javlja reporter N1 iz Niša, demonstranti se polako razilaze, a prethodno su upalili sveće ispred ulaza u palatu pravde u Nišu.

Protest je održan i u Čačku, gde su okupljeni od gradskih vlasti zatražili odgovor na pitanje ko je odgovoran za smrt braće Đokić iz tog grada, koji su u roku od 10 dana preminili od posledica korona virusa.


Tagovi: ProtestBeogradSrbija

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije