21:04 | 26.11.2021 Izvor: Gazeta Express, Koha, RKP

Pucano na autobus u Glođanima, ubijeno dvoje đaka i vozačVest je ažurirana

Tri lica ubijena su večeras u Glođanima, od kojih su dvoje tinejdžeri, nakon što je pucano na autobus u ovom mest, javljaju prištinski mediji. Još jedna osoba je ranjena. 

pucano-na-autobus-u-glodanima-ubijeno-dvoje-daka-i-vozac

Foto: Express

"Besnik Ibraj, šef hitne pomoći u Peći, potvrdio je ubistvo tri osobe, usled pucnjave u pravcu autobusa u Glođanima, kod Dečana" - javlja Koha. 

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su večeras tri osobe ubijene nakon što je iz vatrenog oružja pucano na autobus kojim su se prevozili đaci, javlja Express. 

"Vozač je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika preminula u bolnici”, rekao je Ramosaj za Express, dodajući da je autobus prevozio đake od Đakovice do Dečana.

On je naveo da su dvoje učenika starosti oko 15-16 godina i da su iz Glođana.

Vest je na svom Fejsbuk nalogu potvrdio i lider Alijanse za budućnost Kosova iz Dečana, Ramuš Haradinaj. 

Naveo je da potresen "kriminalnim napadom koji se dogodio u Glođanu, gde su život izgubile tri osobe, među kojima i dva đaka".

"Saosećam se sa porodicama ubijenih, molimo ih za strpljenje i snagu, u ovim teškim trenucima za sve nas. Zahvaljujem se gradonačelniku Baškimu Ramosaju, policiji, tužilaštvu i timovima hitne medicinske pomoći na radu" - naveo je, apelujući na organe reda da što pre otkriju i uhapse počinioca i privedu ga pravdi.

Reagovali su i drugi kosovski zvaničnici osuđujući ovaj težak incident. 

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj kazao je da se radi na rešavanju slučaja. 

„Za sada imamo informacije o tri žrtve. Vozač autobusa i dva učenika. Još jedna je povređen", rekao je Isufaj, javlja Express. 

„Postoje različite linije istrage. Trenutno nemamo konkretan motiv i nemamo više informacija. Radimo“, dodao je on.

„Ne mogu sada da govorim o broju osumnjičenih, ali radimo na identifikaciji mogućih počinilaca ovog veoma tragičnog slučaja“, rekao je Isufaj, dodajući da je prerano da bilo šta govori o tome, jer ne želi da spekuliše. 

Iz Kancelarija glavnog tužioca saopšteno je da u koordinaciji sa Kosovskom policijom preduzimaju sve neophodne radnje da se otkrije počinilac. 

"Takođe, Kancelarija glavnog državnog tužioca poziva sve koji imaju bilo kakva saznanja o ovom slučaju da sarađuju sa tužilaštvom i policijom, kako bi počinilac ovog krivičnog dela što pre bio uhvaćen i priveden pravdi" - naveli su. 
Tagovi: IncidentKosovoDečani

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije