22:30, 06.12.2019Izvor: RTK 2

"Radio K4" obeležio 20 godina postojanja"Radio K4" obeležio je danas 20 godina postojanja, u štabu ovih snaga u Prištini. Povodom godišnjice, otvorena je nova zgrada radija i otkriveno njegovo obeležje.

radio-k4-obelezio-20-godina-postojanja

RTK 2

Komandant KFOR-a Mikele Risi, na svečanosti je izjavio da program Radio K4-a podstiče mir, toleranciju i međuetnički suživot.

Kroz godine postojanja u fokusu Radio K4-a su politički, društveni i ekonomski napredak, u cilju garantovanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja na Kosovu, rečeno je na svečanoj ceremoniji povodom proslave jubilarnog rođendana.

„Radio K4 pruža mogućnost ljudima da budu otvoreni, ovaj radio neprestano napreduje u poslednjih 20 godina. Istovremeno, to pokazuje posvećenost KFOR-a da konkretnim akcijama podrži ciljeve izgradnje demokratskog i multuetničkog društva, gde se tolerancija i jednakost primenjuju u svim oblastima svakodnevnog života“, kaže menadžer radija Emina Huseni.

Na svečanosti priređenoj povodom značajnog jubileja, nakon otvaranja nove zgrade radija i otkrivanja njegovog obeležja, zvanicama se obratio i komandant KFOR-a Mikele Risi.

„Kroz svoje programe, Radio K4 je pokazao konkretne primere multietničke integracije, mira i tolerancije tokom svih ovih godina NATO-vog kontinuiranog doprinosa regionalnoj stabilnosti“, kazao je Risi.

U nekoliko mesta na Kosovu, organizovan je i Muzički karavan, na kojem su birane najkreativnije čestitke povodom rođendana ove medijske kuće.

Najbolji su nagrađeni tokom današnje svečanosti, a pesma Nede Milkić iz Gračanice odnela je prvo mesto.

"Radio K4" je osnovan u Prištini 1999. godine, u cilju informisanja stanovništva o mandatu KFOR-a, bezbednosnih pitanja na srpskom i albanskom jeziku...

U sklopu radija, kasnije je osnovan i časopis za mlade.


Tagovi: KFOR

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije