17:37, 05.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Radio Kontakt Plus: Sutra specijalni program o vanrednim parlamentarnim izborima na KosovuRadio Kontakt Plus sutra će emitovati specijalni program posvećen vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu.

radio-kontakt-plus-sutra-specijalni-program-o-vanrednim-parlamentarnim-izborima-na-kosovu

Radio Kontakt Plus

Program će početi u 7h, a do 19h na 101.9Mhz bićete u prilici da pratite kako protiču izbori na Kosovu, posebno na severu. Vesti posvećene izborima emitovaćemo na pun sat.

Najaktuelnije informacije bićete u prilici i da čitate na našem portalu.

Vanredni parlamentarni izbori održavaju se u nedelju, 6.oktobra. Pravo glasa ima preko 1.900.000 birača. Izbore će pratiti kako lokalni, tako i međunarodni posmatrači.

Prema procenama, izbore će nadgledati više hiljada posmatrača. Za sutrašnje izbore, Evropska unija ima sopstvenu posmatračku misiju.

Za učešće na vanrednim parlamentarnim izborima za 120 poslaničkih mesta u kosovskoj Skupštini
prijavljeno je 25 političkih subjekata. Od toga je 20 stranaka, četiri koalicije i jedan nezavisni kandidat.

Kosovska policija saopštila da je sačinila poseban operativni plan, u cilju nesmetanog i bezbednog odvijanja izbora

Akcija predviđena operativnim planom odvijaće se na dan izbora i posle njih, kada je planiran transport osetljivog (glasačkog) materijala pod pratnjom Kosovske policije.

Kosovska policija će, navodi se u saopštenju, usko sarađivati sa Tužilaštvom i procesuiraće svako lice koje počini krivično delo protiv prava glasanja, a sve u cilju održavanja slobodnih i demokratskih izbora.

Kosovska policija poziva građane da sarađuju i da eventualne nezakonitosti i nepravilnosti u toku dana održavanja izbora prijave na telefone 192 i 038 550 999 ili u najbližoj policijskoj stanici.

Na severu Kosova na dan izbora oko 650 policajaca

Na severu Kosova, u nedelju, 6.oktobra biće angažovano oko 650 policajaca, potvrđeno je ranije za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije.

Biće raspoređeno oko 470 policajaca, dok će kao ispomoć iz Prištine, biti angažovano još oko 200 policijskih službenika.

Prema policijskim procenama, na dan održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, 6.oktobra, na severu Kosova se ne očekuju incidenti, ali je bezbednosna situacija označena srednjim procentom rizika.

Radno vreme policajaca biće 12 sati. Operativnim planom predviđen je određeni broj mobilnih i statičnih patrola.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije