18:04, 08.02.2019Izvor: Tanjug, B92

"Radoičić nije pregovarao o predaji"Angažovani branilac Milana Radoičića, advokat Živojin Jokanović, kaže da njegov branjenik nije pregovarao ni sa kim o predaji.

radoicic-nije-pregovarao-o-predaji

Foto: N1

Naveo je i da "biznismen" i potpredsednik Srpske liste nije pregovarao o statusu zaštićenog svedoka u postupku za ubistvo Olivera Ivanovića i odbacio je navode prištinskih medija koji su preneli da on (advokat) to podržava.

"Koliko znam Radoičić nije sa bilo kim, a ponajmanje sa organima gonjenja stupio u bilo kakav kontakt u vezi predaje ili izmene statusa u smislu zaštićenog svedoka. Takvu izjavu nikome nisam dao i to je najgrublja neistina", rekao je Jokanović Tanjugu. 

Prištinski mediji su preneli da je Radoičićev advokat izjavio kako podržava mogućnost da se on preda kosovskim vlastima ako mu se osigura status zaštićenog svedoka. 

"Da je Radoičić imao bilo kakvu nameru ili želeo bilo kakav status i drugi položaj u postupku, on bi me o tome obavestio", istakao je Jokanović. 

Advokat kaže da je Radoičić danas oficijalno "samo u statusu osumnjičenog". 

On je napomenuo da protiv Milana Radoičića nije doneto nikakvo rešenje o sporovođenju bilo kakvog postupka, osim što je dat nalog za njegovo privođenj,e odnosno raspisana je poternica. 

"Tako sam obavešten u tužilaštvu", rekao je Jokanović. 

U istrazi za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u januaru prošle godine, uhapšena su tri Srbina i nalaze se u pritvoru u Podujevu. 

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su pohapšena druga trojica. 

Radoičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu. 

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: PravosuđeOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije