12:36, 24.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Radojević: Ulaganje u kulturu je ulaganje u očuvanje našeg identiteta



Početak izgradnje zgrade Kulturnog centra  u severnom delu Mitrovice očekuje se u martu sledeće godine, a sredstva su obezbeđena iz Fonda za razvoj severa Kosova.

radojevic-ulaganje-u-kulturu-je-ulaganje-u-ocuvanje-naseg-identiteta

Radio Kontakt Plus

Ulaganje u kulturu je ulaganje u očuvanje našeg identiteta, istakao je kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice Milan Radojević, koji je danas obišao lokaciju u blizini sportske hale, gde je planirana izgradnja zgrade Kulturnog centra. 

Nažalost, nakon 1999. godine, pored borbe za goli život, naš narod je morao da se bori i za očuvanje svog kulturnog identiteta na ovim prostorima i 20 godina uspešno odoleva svim pritiscima da se naš identitet izbriše, rekao je Radojević.

“Ulaganje u očuvanje srpskog jezika, pisma, slike, reči, očuvanje naših običaja… Garancija očuvanja našeg kulturnog identiteta jeste izgradnja Kulturnog centra. Nakon završetka sportske hale prošle godine, čime su naši sportisti dobili svoj sportski dom, nakon dve decenije čekanja, naši umetnici će dobiti dom kakav zaslužuju, impozantan dom na 5,5 hiljada metara kvadratnih”, rekao je Radojević.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić napomenuo je da je izgradnja Kulturnog centra finansirana sredstima Fonda za razvoj severa, a na osnovu potpisa sva četiri gradonačelnika sa severa Kosova.

“Što govori u prilog tome da je potrebno imati jedinstvo, da je potrebno sačuvati slogu i potrebno nastaviti da daljim pobedama”, rekao je Simić.

Kontinutet politike Srpske liste se nastavlja pobedom Milana Radojevića na izborima za gradonačelnika 29. novembra, rekao je Simić i pozvao sugrađane da “pokažemo našu odlučnost da ostanemo i opstanemo i opstanemo i da gradimo svoju budućnost na ovom prostoru”.


Tagovi: Srpska listaIzboriMitrovica

Povezane vesti




Najčitanije



Najnovije