13:52, 08.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić, Devenport i Popović uručili pomoć devetočlanoj porodici EminiKosovski ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, šef Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OEBS), Majkl Devenport i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, posetili su danas devetočlanu romsku porodicu Emini u Lapljem Selu.

rakic-devenport-i-popovic-urucili-pomoc-devetoclanoj-porodici-emini

Foto: MZZP

Zvaničnici su ovoj porodici uručili pomoć u vidu prehrambenihi higijenskih paketa.

Rakić je, kako se navodi u saopštenju, obećao da će se potruditi da porodica Emini dobije svoj novi krov nad glavom.

“Intenzivno ćemo raditi na rešavanju problema kada je u pitanju zemljište za izgradnju stambenog objekta, nakon čega će ministarstvo pokušati i da im trajno reši problem nedostatka uslova za život”, kazao je Rakić.

U saopštenju se navodi i da je Ministarstvo za zajednice i povratak u prethodnom periodu pomagalo kroz različite projekte romskoj zajednici na Kosovu.

“Mogu da vam obećam da ćemo nastaviti da pomažemo i ubuduće”, poručio je Rakić.

Prethodno su Rakić i Devenport razgovarali sa Popovićem o radu lokalne samouprave i epidemiološkoj situaciji u opštini Gračanica.

Na sastanku je bilo reči i o projektima i planovima koji će u narednom periodu biti realizovani, a koji će poboljšati život ljudi u opštini Gračanica, navodi se u saopštenju.

Jedna od tema sastanka bio je i položaj Roma na Kosovu, dodaje se u saopštenju.

Popović je sagovornicima kazao da lokalna samouprava konstantno radi na poboljšanju životnih uslova romske zajednice, stoji u saopštenju.


Tagovi: OEBSGoran RakićGračanicaRomiSrđan Popović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije