16:32, 11.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić i Sunjog o trenutnoj situaciji na Kosovu i pandemijiZamenik kosovskog premijera, ministar administracije lokalne samouprave i predsednik Srpske liste, Goran Rakić i šef Kancelarije EU na Kosovu Tomaš Sunjog, razgovarali su danas o trenutnoj situaciji na Kosovu, pandemiji Kovid-19 i ekonomskom oporavku nakon pandemije.

rakic-i-sunjog-o-trenutnoj-situaciji-na-kosovu-i-pandemiji

Foto: MALS

Rakić je poželeo dobrodošlicu i uspešan predstojeći mandat novom šefu Kancelarije EU na Kosovu, gde ga je istovremeno upoznao sa nadležnostima ministarstva, planom rada i aktivnostima, navodi se u saopštenju iz MALS-a.

Kako se dodaje, obostrano je istaknuta značajnost nastavka pregovora, kao i sprovođenje svega dogovorenog.

Rakić je upoznao specijalnog predstavnika EU za Kosovo i o stanju u opštinama, pružanju opštinskih usluga, kao i svakodnevnim izazovima lokalnog stanovništva.

Tomaš Sunjog je potvrdio da će Kancelarija EU na Kosovu nastaviti da pruža pomoć i podršku, kako na centralnom tako i na lokalnom nivou, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Tomaš Sunjog iz Češke Republike nedavno je imenovan za specijalnog predstavnika EU za Kosovo, gde je dobio jednogodišnji mandat - od 1. septembra ove godine, do 31. avgusta 2021.

Sunjog je zamenio Nataliju Apostolovu iz Bugarske, koja je funkciju specijalne predstavnice obavljala od 2016. godine.


Tagovi: EUGoran Rakić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije