21:53, 19.05.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Rakić proglasio pobedu kandidata Srpske liste (FOTO)Kandidat za gradonačelnika Srpske liste u Severnoj Mitrovici Goran Rakić večeras je proglasio pobedu kandidata ove stranke na vanrednim izborima za gradonačelnike na severu Kosova. 

rakic-proglasio-pobedu-kandidata-srpske-liste-foto

Radio Kontakt plus, Dejan Simićević

Nije uspeo bojkot opozicije uz pomoć nekih "kvazi-satelita ovde na terenu", Srpska lista je osvojila preko 90% glasova u sve četiri opštine na severu Kosova, rekao je Rakić okupljenim novinarima i simpatizerima Srpske liste u centru Severne Mitrovice večeras. 

U Severnoj Mitrovici, rekao je Rakić, Srpska lista je osvojila 1765 glasova više nego 2017. godine.

Zahvalio se državnom vrhu Srbije na apelu građanima da izađu na izbore. 

“Ovo je radost zbog našeg jedinstva kojim smo pokazali Prištini, međunarodnoj zajednici I opoziciji da kada smo složni I uz državu Srbiju možemo sve,”- rekao je Rakić ističći da je pobeda na severu odgovor za kosovske takse na srpsku robu, statut Trepče i montirani sudski proces i pokušaj ubistva potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Ovim smo pokazali da smo ojačali na ovim prostorima i državu Srbiju i srpski narod poručio je Rakić. 

Okupljeni su skandirali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Zubinog Potoka Srđan Vulović izjavio je večeras da je Srpska lista u ovoj opštini osvojila preko 95% glasova. 

“Moji Kolašinci danas nisu glasali za njih je ovo bio referendum za šta su I kom će se casrtvu privoleti. Naše carstvo je ovde, naša država je Srbija, mi sa ovih prostora nemamo nameru da idemo nikuda, mi se osećamo svoji na svome i to mora da shvati i Priština i Brisel i ceo svet,”- rekao je Vulović. 

Na Kosovu smo svoji na svome i želim da poručim – nemoj da nas pritiskaju jer odavde ne idemo nigde, poručio je Vulović. 

Budući gradonačelnik Zvečana Vučina Janković rekao je da je da su izbori u Zvečanu protekli mirno, dostojanstveno I demokratski je pokazano kjako se brane srpski nacionalni interesi na Kosovu. 

“Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim još jednom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i prvenstveno Zvečancima koji su dajući glas Srpskoj listi trasirali put za dalje pobede,”- poručio je Janković. 

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić takođe je proglasio svoju pobedu u ovoj opštini i istakao da su Srbi na severu Kosova još jednom bili na visini zadatka I da su još jednom dokazali kada su složni imaju sigurnu budućnost. 

Todić je rekao da je Srpska lista u Leposaviću osvojila 98% odsto glasova izašlih birača odnosno nešto više od 7000 glasova što je za 2160 više nego na prethodnim lokalnim izborima. 

U centru Severne Mitrovice, jednoj od četiri opštine u kojima su danas birani gradonačelnici na vanrednim izborima, okupili su se bili simpatizeri i rukovodstvo Srspke liste kako bi ozvaničili ubedljivu pobedu na izborima.

 Tagovi: Goran RakićMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije