15:50, 30.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić sa ambasadorkom Francuske na Kosovu o javnim uslugama i ekonomijiZamenik kosovskog premijera, ministar administracije lokalne samouprave i predsednik Srpske liste, Goran Rakić, sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu, Mari-Kristin Butel, sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti javne uprave.

rakic-sa-francuskom-ambasadorkom-na-kosovu-o-javnim-uslugama-ekonomiji-razvoju

Foto: MALS

Rakić je ambasadorki predstavio prioritete ministarstva na čijem je čelu, a koji se ogledaju u naporima da se obezbedi efikasnije pružanje usluga građanima, oporavak ekonomije i lokalni razvoj, navodi se u saopštenju MALS-a.

“Ministarstvo lokalne samouprave će u narednom periodu biti fokusirano na projekte usmerene ka mladima, njihovim potrebama i prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju", istakao je Rakić, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se složili, da će njihova buduća saradnja imati za cilj da se obezbedi bolji život svih zajednica na Kosovu, stoji u saopštenju.

Rakić je potom sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom razgovarao o kontinuiranim napadima na imovinu i srpske porodice, te istakao da svaki vid napada, bez obzira o kojoj se zajednici radi, međunarodne organizacije i institucije treba javno da osude, a nadležni da pronađu počinioce.

Ambasador Bratu je naglasio spremnost misije OEBS-a u pružanju podrške i pomoći u narednom periodu.
 


Tagovi: Goran RakićFrancuskaAmbasadaKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije