21:49, 27.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić: Više od pola miliona evra opštinama za infrastrukturne projekteMinistar administracije lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Goran Rakić potpisao je danas sporazume o razumevanju sa gradonačelnicima deset opština  koje su nakon podnošenja predloga za projekte i verifikovanja od strane komisije, u otvorenom pozivu ministarstva, ispunile sve kriterijume i ostvarile pravo na grant.

rakic-vise-od-pola-miliona-evra-opstinama-za-infrastrukturne-projekte

MALS

Cilj ovih projekata je razvoj društveno-ekonomske infrastrukture, a ukupna vrednost izdvojena iz budžeta MALS-a za kapitalne investicije je 573,347.00 evra, uz mogućnost sufinansiranja od strane opština. 

Sporazumi o razumevanju potpisani su sa opštinama Gračanica, Gnjilane, Istok, Leposavić, Vitina, Zvečan, Zubin Potok, Peć, Severna Mitrovica i Kosovo Polje.

Rakić je naglasio da je ovo samo jedan u nizu poziva ministarstva usmeren ka stvaranju kvalitetnijih lokalnih samouprava.

„Ministarstvo lokalne samouprave će i u narednom periodu nastojati da pruža maksimalnu podršku i pomoć svim opštinama. Poboljšanjem infrastrukture, za šta su i data sredstva, doprinećemo i unapređenju kvaliteta života ljudi, što nam je i prioritet”, istakao je Rakić.


Tagovi: MALSGoran RakićInfrastruktura

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije