15:15, 07.11.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Rakić: Zaustavljena privatizacijaZajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste, posebno gradonačelnika opština sa srpskom većinom, ministra u ostavci Ivana Todosijevića i poslanika Srpske liste, sva imovina društvenih preduzeća koja se nalazi u ovim opštinama, preneta je u nadležnost samih opština, saopšteno je danas iz Srpske liste.

 

rakic-zaustavljena-privatizacija-u-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Ovom odlukom zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak našeg naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama, stoji u saopštenju.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ova odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane.

Sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije je urađen na pogrešan način, i često je kritikovan ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, te je ovaj proces unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana, i time opravdava više od 90% srpskih glasova osvojenih na izborima, navedeno je u saopštenju Srpske liste.


Tagovi: Srpska lista

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije