13:55, 12.01.2019Izvor: Beta, Koha

Rama: Od proleća otvaramo granicu sa Kosovom prema režimu Šengen zonePremijer Albanije Edi Rama, izjavio je da će na proleće granica izmedju Albanije i Kosova biti otvorene prema kriterijumima utvrdjenim za Šengen zonu, objavila je danas Koha ditore.
 

rama-od-proleca-otvaramo-granicu-sa-kosovom-prema-rezimu-sengen-zone

Foto:vEuropost.gr

Rama je pozvao ambasadore na novogodišnjem prijemu u Tirani, da ne "deformišu cilj tih mera na osnovu nacionalnog folklora prošlosti".

"To što ćemo mi uraditi je vrlo prosto. Uzeli smo ceo režim Šengena, preveli ga od početka do kraja, počeli smo vrlo detaljan tehnički proces izmedju Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Kosova, da bi smo garantovali slobodu kretanja koja je danas apsurdna, ne dovodeći u pitanje ni jedan standard garancija koje dajemo kao zemlja koja je deo liberalizacije viza", kazao je Rama.

Rama je na tom sastanku najavio, da će se sistem Šengena vrlo brzo uspostaviti i sa Makedonijom i izrazio nadu da će se to u bliskoj budućnosti dogoditi i sa Crnom Gorom.

Novogodišnjem prijemu ambasadora, prisustvovali su i ambasadori Rusije i Srbije u Albaniji, Aleksander Karpušin i Miroljub Zarić.


Tagovi: KosovoEdi RamaŠengen

Povezane vesti