14:44, 29.06.2020Izvor: Beta, N1

Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija je sramota 21. veka u istoriji pravdePremijer Albanije Edi Rama ocenio je da će optužnica protiv kosovskog Kosova Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija ući u istoriju kao "sramota 21. veka u istoriji pravde".

rama-optuznica-protiv-tacija-i-veseljija-je-sramota-21-veka-u-istoriji-pravde

Foto: Fah

Rama je stigao u Prištinu, gde je počeo sastanak sa predsednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, a na Tviteru je napisao da je tamo da čuje i sazna više nakon "specijalnog udara groma koji će ući kao sramotna mrlja 21. veka u svetsku istoriju pravde, koja je praksu javne optužbe bez pravne optužnice poznavala samo u epohama ideoloških vladavina ili pre njih".

Premijer Albanije će u ponedeljak i utorak imati susrete sa liderima institucija i političkih stranaka Kosova.

Kako saznaje koha.net, Rama će se prvo sastati sa predsednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, da bi nastavio susretima sa liderima Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom i DPK Kadrijem Veseljijem.

Predviđeni su susreti sa kosovski predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i predsednicom parlamenta Vjosom Osmani.

Sastanak Rame i Tačija, kako saznaje koha.net je zakazan za ponedeljak predveče, neposredno pre obraćanja Tačija građanima Kosova o optužnici Specijalnog tužioca u Hagu.


Tagovi: Hašim TačiSpecijalni sudEdi RamaKadri Veselji

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije