22:00, 12.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Ramuš Haradinaj najavio svoju kandidaturu za kosovskog predsednikaBivši kosovski premijer i lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, najavio je danas kandidaturu na mesto kosovskog predsednika.

ramus-haradinaj-najavio-svoju-kandidaturu-za-kosovskog-predsednika

Foto: Facebook

Svoju odluku je obznanio putem objave na Fejsbuku, nakon sastanka sa vodećim strukturama Alijanse za budućnost Kosova (ABK).

Haradinaj kaže da je od svoje stranke dobio ovlašćenja da razgovara sa partnerima o mogućnostima sklapanja vladajuće koalicije i o preuzimanju mesta predsednika.

Za to kaže, ima poverenje ABK, kao kandidat za predsednika i smatra da je ova pozicija velika odgovornost i posebna čast.

“Danas smo na sastanku sa vodećim strukturama Alijanse razgovarali o političkim prilikama u zemlji, sa posebnim akcentom na upravljanje pandemijom, ekonomskom oporavku, dijalogu između Beograda I Prištine”, napisao je Haradinaj.

Kada je reč o dijalogu, Haradinaj je istakao da su pripadnici ABK protiv tehničkog dijaloga, koji je više od decenije, kako je istakao, išao u prilog samo Srbiji, ostavljajući Kosovo izolovanim.


Tagovi: Vlada KosovaKosovoRamuš Haradinaj

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije