16:29, 25.03.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Reakcije Kancelarije za KiM i Srpske liste povodom smene MikićPovodom smene zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić, saopštenjem su se oglasile Kancelarija za KiM i Srpska lista.

reakcije-kancelarije-za-kim-i-srpske-liste-povodom-smene-mikic

Foto: kcnonline.r/YT/PrtSc

Kancelarija za KiM: Mikić iznela preovlađujuće mišljenje u srpskom narodu

"Smena Vesne Mikić sa mesta zamenika ministra pravde još jedan je dokaz da su Ramušu Haradinaju potrebni isključivo poslušni i podobni Srbi, i da se političkim predstavnicima srpskog naroda na samoproglašenom Кosovu negira svako pravo na drugačije mišljenje. 

Time što je agresiju na srpski narod nazvala genocidom, a albanske separatiste teroristima, Vesna Mikić je iznela preovlađujuće mišljenje u srpskom narodu. 

Haradinaj i njegovi saradnici mogu da otkriju još desetine spomenika agresorima i teroristima, ali srpski narod neće primorati da poštuje one koji su mu nezasluženo naneli zlo.

Na servilnost srpskih političkih predstavnika u pokušajima da se agresija NATO predstavi kao nekakav čin čovekoljublja a decoubice kao altruisti, Haradinaj ne može i nikada neće moći da računa."

Srpska lista: Dokaz da se nastavljaju politička imenovanja privatnih i podobnih Srba 

"Odlukom da se zbog njenog ličnog stava na društvenim mrežama o NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koji apsolutno predstavlja istinu, smeni zamenica ministra pravde Vesna Mikić, nastavljaju se politička imenovanja privatnih i podobnih Srba Haradinaja, Tačija i Veseljija u institucijama u Prištini.

Još jednom je poslata jasna poruka da politički predstavnici Albanaca žele da u svojim institucijama imaju privid multietničnosti i poslušnike koji će biti dekor i nemi posmatrači stradanja srpskog naroda, iako nemaju nikakvog ugleda niti podrške u srpskom narodu.

Ovakvim postupcima Priština jasno pokazuje nespremnost da poštuje demokratski izraženu volju građana pokazanu na izborima, čime apsolutno demaskira nastojanja da ućutka sve neposlušne Srbe", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Podsetimo, nakon što je juče na svom Fejsbuk profilu napisala da je NATO kampanja protiv SR Jugoslavije usledila nakon decenije borbe protiv albanskih terorista, te da je NATO izvršio namerni genocid, zamenica ministra pravde u Vladi Kosova, Vesna Mikić, danas je razrešena dužnosti.

 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije