14:47, 05.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Rudnica: Carinici sprečili krijumčarenje mobilnih telefona i opreme vrednosti oko 500.000 dinaraSrpski carinici su na administrativnom punktu Rudnica, sprečili krijumčarenje 16 novih mobilnih telefona i opreme čija je vrednost procenjena na gotovo 500.000 dinara.

rudnica-carinici-sprecili-krijumcarenje-mobilnih-telefona-i-opreme-vrednosti-oko-500000-dinara

Foto: Uprava carina

Slučaj je otkriven 3. oktobra u večernjim satima, tokom redovne kontrole vozila na punktu Rudnica, saopšteno je iz Uprave carina. 

Oko 19 časova iz pravca KiM pristigla je “opel insignija” novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin iz Novog Pazara.

Putnik je rekao da nema ništa da prijavi, ali je tokom pregleda automobila utvrđeno da je pokušao da prokrijumčari 16 mobilnih telefona marki ''samsung'' i ''iphone'', opremu za mobilne telefone, kao i televizijski ruter.

14 mobilnih telefona u originalnim pakovanjima, putnik je stavio na suvozačko sedište i prekrio ih jaknom, misleći da će na taj način moći da zakamuflira pokušaj šverca.

Međutim, detaljnim pregledom vozila, carinski službenici su pronašli ne samo te telefone, nego i dva koja su bez kutija bila ubačena u pregrade vrata.

Svi otkriveni telefoni i oprema, za koje je putnik rekao da mu je namera bila da ih  prodaje preko interneta, privremeno su zadržani do okončanja prekršajnog postupka, navodi se u saopštenju.


Tagovi: Uprava CarinaŠvercKrijumčarenjeKosovoNovi Pazar

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije